Настоящата публикация е изготвена със съдействието на Европейския съюз. Отговорност за съдържанието на тази публикация носят единствено Община Малко Търново и "Фондация за развитие на Малко Търново" - Малко Търново и по никакъв начин не може да се счита, че то отразява възгледите на Европейския съюз.
Активен и културен туризъм
Няма човек, който, посетил веднъж Странджа, да не е обзет от желанието да я види отново. Дали от желанието да опита нещо ново,  да усъвършенства досегашните си умения или просто да се отдаде на физическото и умствено предизвикателство на нещо по-необичайно, Странджа е идеалната дестинация за активна почивка. Алтернативните форми на туризъм в тяхното многообразие в най-голяма степен могат да помогнат за правилния избор.

Различните туристически програми представляват един микс от активен и културен туризъм. През лятото най-предпочитани и търсени турове са пешеходните, конните и велосипедните, както и туровете с тема ботаника и наблюдение на птици, традиционна архитектура, параклиси, история и археология.

Последна актуализация на 11.09.2015