Настоящата публикация е изготвена със съдействието на Европейския съюз. Отговорност за съдържанието на тази публикация носят единствено Община Малко Търново и "Фондация за развитие на Малко Търново" - Малко Търново и по никакъв начин не може да се счита, че то отразява възгледите на Европейския съюз.
Село Стоилово - местност Петрова нива

Този преход трае два часа време. Може да се осъществи по две трасирани туристически пътеки. Едната пътека започва от източната част на селото,  спуска се по оголен планински склон и навлиза в дъбова гора. Вдясно от пътеката се намира параклиса Света Троица. Река Велека се преминава по интересен въжен мост. След това пътеката възлиза по стръмен склон към Петрова нива през вековна дъбова гора.

Другата пътека преминава успоредно на планински дол Раздол през гъста дъбово-букова гора. Пресича река Велека в местност Кончов вир. Тук могат да се видят странджански дъбове-лъжници. Преходът към Петрова нива продължава по стръмен склон и трае един час.

Преходите и по двете пътеки са много приятни. Времето минава неусетно, защото вървейки към местноста, туристите могат да берат гъби и диворастящи плодове, да събират билки, да отморят и да се разхладят в чистите и прохладни води на река Велека. Има подходящи места за улов на мряна, пъстърва, лупавец.

Последна актуализация на 11.09.2015