Настоящата публикация е изготвена със съдействието на Европейския съюз. Отговорност за съдържанието на тази публикация носят единствено Община Малко Търново и "Фондация за развитие на Малко Търново" - Малко Търново и по никакъв начин не може да се счита, че то отразява възгледите на Европейския съюз.
В дома на сойката - пъстрия Арлекин на гората
Този туристически продукт е специално създаден за малките природолюбители.

В Природната сбирка, част от Историческия музей на град Малко Търново, ви очаква една незабравима среща със странджанската природа. Тук може да използвате телефонната кабина с телефонен указател за разговор с птици, ще преминете “езиков курс” за изучаване езиците на някои животни, ако не ви е страх, ще влезете в Тъмната стая, където може да изпитате неповторимото усещане на страджанската нощна гора. Табла ще ви научат да разпознавате видовете дървета по кората им, два дървени пъзела, сандък с природни съкровища, кутия с бръмбари, богата фотоизложба и зала за видеопрожекции ще ви помогнат да разберете истинската стойност на Странджа.

След интерпретационната програма в Природната сбирка следва посещение до Туристическия информационен център.  Там ще научите още за природозащитната стойност на защитените територии в Природен парк “Странджа”, за историята и културата на района и ще намерите много информационни и рекламни материали.

След кратък преход по стабилизиран път, с водач от туристическия център, ще се отправите към местността Пряслопа, където е организиран пикник край чешмата и параклиса “Св.Троица”. По-любопитните деца могат да видят аязмото на параклиса и да научат повече за “силата” на лечебната вода и народните вярвания.

По желание на групата могат да бъдат организирани занимателни и състезателни екоигри или арт-пленери на открито.

Не се колебайте дълго. Ние ви очакваме!

Последна актуализация на 11.09.2015